Ελλαδα

Πλατανησιώτης: Μονόδρομος ένα σκληρό lockdown τριών εβδομάδων

«Θα μας βγάλει από τη στενωπό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το Κέντρο Υγείας Πατησίων
Στιγμιότυπο από το Κέντρο Υγείας Πατησίων © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Πλατανησιώτης: Η εκτίμηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για σκληρό lockdown τριών εβδομάδων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης, χαρακτήρισε μονόδρομο τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και σημείωσε ότι ένα σκληρό απαγορευτικό (lockdown) τριών εβδομάδων «θα μας βγάλει από τη στενωπό». 

Ο κ. Πλατανησιώτης προειδοποίησε ότι «όσο καθυστερούμε τόσο εξαπλώνεται ο ιός» και υπογράμμισε: «Με τα δημοτικά νομίζω ότι δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα, τα γυμνάσια και τα λύκεια μάλλον βιαζόμασταν να τα ανοίξουμε. Είναι μονόδρομος (το σκληρό lockdown) όλοι μαζί να σφίξουμε την ψυχή μας και το σώμα μας να πάμε σε σκληρό lockdown τριών εβδομάδων και να κάνουμε μια επανεκκίνηση της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε: «Δεν είναι εκθετική ακόμα η αύξηση των κρουσμάτων, θα είναι εκθετική αρχές -  μέσα  Μαρτίου αν δεν κάνουμε τίποτα. Υπήρξε σταθεροποίηση λόγω καλοκαιρίας την προηγούμενη εβδομάδα, και αυτή την έβδομα θα έχουμε και μικρή μείωση».

Η εκτίμηση του κ. Πλατανησιώτη έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση του κ. Βατόπουλου ότι το καθολικό lockdown βρίσκεται στο τραπέζι της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και ειχαμε πριν τα Χριστούγεννα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ