Ελλαδα

Βατόπουλος: Tο καθολικό lockdown είναι στο τραπέζι της επιτροπής

«Είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Τι είπε ο καθηγητής για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τα ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown.

«Στο τραπέζι της επιτροπής είναι και το καθολικό lockdown» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Σήμερα οι επιδημιολόγοι αναμένεται να συζητήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνει τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά». Σημείωσε δε ότι το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός των πολιτών. 

Ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και είχαμε πριν τα Χριστούγεννα».

Μάλιστα, εξήγησε ότι εκθετική αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει να μην διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες, όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση. Δύσκολο βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», εκτίμησε.

Αταίριαστοι | Βατόπουλος: Είναι στο τραπέζι της επιτροπής το καθολικό lockdown | 03/02/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ