Ελλαδα

Μπεκατώρου: Αυτός ο άνθρωπος ήξερε ότι δεν θα με πίστευε κανείς

«Παράγοντας της ΕΙΟ μου είχε πει ότι μπορεί να καταστρέψει έναν αθλητή μέσα σε μία νύχτα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σοφία Μπεκατώρου
Η Σοφία Μπεκατώρου © EUROKINISSI

Για το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης και για την κατάσταση στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) μίλησε, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, η Σοφία Μπεκατώρου.

Για την κατάσταση στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, αλλά και το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, που βίωσε, μίλησε μεταξύ άλλων η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου.

Συγκεκριμένα, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας αναφέρθηκε στο προαναφερθέν περιστατικό που βίωσε από παράγοντα της ΕΙΟ, λέγοντας πως εκείνος «ήξερε πως ήταν εγκλωβισμένη».

Χαρακτηριστικά, η κα Μπεκατώρου δήλωσε:

«Φυσικά είναι άλλη μια μορφή κατάχρησης εξουσίας. Αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε την κίνησή του σε προσωπικό επίπεδο έξω από το πλαίσιο και το περιβάλλον που είχαμε του αθλητικού χώρου. Ήξερε ότι εγώ δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήξερε ότι ήμουν εγκλωβισμένη. Ήξερε ότι δεν θα με πίστευε κανένας. Δεν ήταν ένα περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές μετρούσαν, οι αθλητές ήταν το τίποτα».

Ακόμα, στη συνέχεια, η ίδια ξεκαθάρισε πως «δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός που συνέβη σ' εκείνη» και πρόσθεσε ότι «αν συνεχίσουμε και συζητάμε γι' αυτό, να δούμε πόσες άλλες κοπέλες θα πουν κάτι αντίστοιχο».

Ως προς την κατάσταση στην ΕΙΟ, η κα Μπεκατώρου αποκάλυψε πως κορυφαίος παράγοντας τής είχε πει: «Εγώ, Σοφούλα, μπορώ να καταστρέψω έναν αθλητή, να τον σβήσω σε μία ημέρα ή σε μια νύχτα». 

Στη συνέχεια, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης τόνισε:

«Έχουμε παρατηρήσει στην πορεία των χρόνων ότι κάποιες αποφάσεις έχουν παρθεί χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, ότι δεν υπάρχει διαφάνεια. Έχουμε παρατηρήσει ότι ουσιαστικά έχουν εξυπηρετηθεί οικογενειακές σχέσεις. [...] Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι για κάποιες αποφάσεις που αφορούν την ελίτ των αθλητών, τους αθλητές της ολυμπιακής ομάδας, τους παγκόσμιους πρωταθλητές, αυτοί που αποφασίζουν είναι πολύ υποδεέστεροι σε γνώση. [...] Υπάρχουν αθλητές οι οποίοι έχουν φέρει διακρίσεις, Ολυμπιονίκες και δεν ασχολήθηκαν ξανά με οποιαδήποτε ιδιότητα πλην της αθλητικής που είχαν τότε, γιατί δεν θέλουν να είναι μέσα στο βούρκο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ