Ελλαδα

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Αρνητικός ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη

Υπήρχε προβληματισμός επειδή είχε μετάσχει και σε Θεία Λειτουργία και σε Θεία Κοινωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκκλησία - Θεσσαλονίκη
Εκκλησία - Θεσσαλονίκη © EUROKINNISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Αρνητικός στο δεύτερο τεστ κορωνοϊού, ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη.

Αρνητικός βγήκε στο δεύτερο τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υπεβλήθη ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης. Ο ιερέας της Μητρόπολης Νεαπόλεως είχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές και τους ειδικούς, καθώς όχι απλά θα ήταν το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, αλλά είχε μετάσχει και σε Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία, γεγονός που αύξησε τον προβληματισμό.  

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Δανιηλίδη, αρνητικό βγήκε όχι μόνο το τεστ του 36χρονου για τον οποίο είχε σημάνει συναγερμός, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και υπεβλήθησαν σε τεστ. 

«Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά test των κληρικών, όπου την Κυριακή σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «είμαστε χαρούμενοι σήμερα, καθώς τα χθεσινοβραδινά μοριακά τεστ των δύο διακόνων και όλου το εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντος τους είναι αρνητικά».

Ωστόσο, προς το παρόν δεν γνωρίζει πώς γίνεται αυτό ιατρικά, όπως είπε, αν και ανέφερε ότι πρόκειται για συχνό λάθος. Απαντώντας σε ερώτηση αν είχαν εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα, ο κ. Δανιηλίδης εξήγησε ότι είχε μόνο πονοκέφαλο, που μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο και όχι στην COVID-19. Παράλληλα, από τα 320 rapid test που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και πληθυσμό της περιοχής ήταν όλα αρνητικά.

Ο δήμαρχος άφησε αιχμές για τη συνεννόηση του ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι δεν έχει πάρει μια απάντηση από τους γιατρούς, αφού είναι δύσκολο να επικοινωνήσουν ακόμη και με διοικητικούς υπαλλήλους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ