Ελλαδα

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα - Εντοπίστηκαν κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους από τη Νότια Αφρική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας με μάσκα για τον κορωνοϊό
Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας με μάσκα για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς προβληματίζουν τα κρούσματα που συνδέονται με τη μετάλλαξη από τη Νότια Αφρική.

Στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Η ενεργοποίηση του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας μετά την επιβεβαίωση ότι εντοπίστηκαν κρούσματα που συνδέονται με τη μετάλλαξη κορωνοϊού από τη Νότια Αφρική, ήταν άμεση.

Τοπικά ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη μετέδωσαν ότι τα κρούσματα της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, αφορούν σε ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως. Η μετάβαση του υφυπουργού και του προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Το thesstoday.gr έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν Χαρδαλιά και Αρκουμανέα να μπαίνουν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως.

Θεσσαλονίκη: Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας μπαίνουν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης
Θεσσαλονίκη: Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας μπαίνουν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης

Νωρίτερα, το Bloomberg μετέδωσε ότι παρόλο που τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 αυξάνονται, μεγαλώνει ο προβληματισμός για τις μεταλλάξεις κορωνοϊού που γίνονται ολοένα και περισσότερες, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για το αν είναι αποτελεσματικοί οι εμβολιασμοί και σε αυτά τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

156.473 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 | 31.01.2021
156.473 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 | 31.01.2021 © athensvoice.gr/koronoios

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 795 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 384 στην Αττική και τα 68 στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ