Ελλαδα

Ψευτογιατρός: «Δεν είχα συνεργούς», ισχυρίστηκε στην απολογία του

Βρέθηκε ξανά σήμερα ενώπιον του ανακριτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψευτογιατρός
Ψευτογιατρός © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νίκος Κοντοστάθης: Αρνείται ότι είχε συνεργούς ο ψευτογιατρός - Κατηγορείται για 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης αρνήθηκε την εμπλοκή άλλων προσώπων στη δράση του κατά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσε σήμερα στον 1ο Τακτικό Ανακριτή για τις 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών με βαριά νοσήματα, αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που του αποδίδονται. 

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα πρόσωπα, λέγοντας πως παραπλάνησε τους συγκατηγορουμένους του, για τους οποίους υποστήριξε ότι είναι αθώοι. «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι», φέρεται ότι είπε ενώπιον του δικαστικού λειτουργο, ο οποίος έχει καταστήσει κατηγορούμενα 16 πρόσωπα, γιατρούς, νοσηλευτές, πρώην υπουργό με ιατρική ιδιότητα, αλλά και μία μοναχή.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο ψευτογιατρός δέχθηκε ότι εμφανιζόταν ως διαπρεπής γιατρός, αλλά αρνήθηκε πως ευθύνεται για τους θανάτους βαριά νοσούντων ασθενών, τους οποίους κατά την κατηγορία, έπειθε να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους, παρέχοντας τους δικά του σκευάσματα από βότανα και έλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε χαρακτηριστικά: «Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ