Ελλαδα

Εμβολιασμοί: Πώς κλείνουν ραντεβού οι πολίτες

Οι τέσσερις τρόποι να κλείσετε ραντεβού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμοί Ελλάδα
Εμβολιασμοί Ελλάδα © EUROKINISSI

Με τέσσερις τρόπους μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν κατά της νόσου COVID-19.

Συνεχίζεται η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν με τέσσερις τρόπους.

Για όσους μάλιστα επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν, υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμοι τρόποι για να καθίσουν στην καρέκλα κάποιου εμβολιαστικού κέντρου.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr: Μπαίνοντας στη διεύθυνση emvolio.gov.gr, που ελέγχεται η προτεραιοποίηση, αφού ο πολίτης βάλει τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ, μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και ώρα, ενώ ακολούθως να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό αριθμό και έναν QR code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει το εμβόλιο. 

Ακόμα, μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.

Σε περίπτωση που οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ