Ελλαδα

Λινού για απαγόρευση συναθροίσεων: Επιβλήθηκε μέσα στον πανικό

«Κάθε αύξηση των επαφών, θα φέρνει αύξηση κρουσμάτων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
athina.jpg
Αθήνα © EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην απαγόρευση των συναθροίσεων για μία εβδομάδα, που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρθηκε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Για την απαγόρευση των συναθροίσεων για μία εβδομάδα, που επιβλήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, μίλησε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο μέτρο «επιβλήθηκε μέσα στον πανικό», σχολιάζοντας πως λόγω της κατάστασης «κάθε κίνηση ενέχει τον κίνδυνο πανικού». Ακόμη, πρότεινε από την πλευρά της, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η αγορά από τον κόσμο, επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων και της διάρκειας των εκπτώσεων, εκτιμώντας πως «τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αστυνόμευση».

Ως προς τα χθεσινά (25/01) νούμερα όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως παρά το σχετικά μικρό αριθμό των θετικών τεστ, «ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4%», εντείνοντας την ανησυχία για τις «κόκκινες» περιοχές.

Αφού εξέφρασε, δε, την ανησυχία της για τα κρούσματα μεταλλαγμένου ιού που εντοπίστηκαν και στη χώρα μας, τόνισε πως «κάθε αύξηση των επαφών, θα φέρνει αύξηση κρουσμάτων».

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι κάθε αύξηση να φέρνει και ένα αντίδωρο, όπως πολλά τεστ, περισσότερη τηλεργασία, να αυξήσουμε παντού τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να αφήνομε περισσότερη ελευθερία στον κόσμο», σημείωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ