Ελλαδα

Επίδομα θέρμανσης: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Παραδείγματα ανά περιοχή

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ - Πότε γίνονται οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eπίδομα θέρμανσης
Eπίδομα θέρμανσης © EUROKINISSI

Έπεσαν οι υπογραφές στην ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, με αναλυτικά παραδείγματα για τα ποσά ανά περιοχή να παρουσιάζονται στο ΦΕΚ.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το επίδομα θέρμανσης, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και σχετικά παραδείγματα ανά περιοχές για τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι.

Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ και μεγαλύτερο των 650 ευρώ.

Η βάση υπολογισμού είναι τα 220 ευρώ. Το ποσό αυτό πολλαπλασιάζεται με τον ειδικό συντελεστή που ισχύει ανάλογα με τον οικισμό που βρίσκεται η κατοικία. Η οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα θέρμανσης προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε παιδί.

Οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 700.000 δικαιούχους αναμένονται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το ΦΕΚ. 

Επίδομα θέρμανσης - Αναλυτικά παραδείγματα για τα ποσά που πιστώνονται στους δικαιούχους ανά περιοχή - Τι ισχύει για την Αττική

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα για το επίδομα θέρμανσης και το ύψος του ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κατοικία:

  • Στο Νυμφαίο (Φλώρινα), το επίδομα θέρμανσης για νοικοκυριό χωρίς παιδιά διαμορφώνεται στα 332,20 ευρώ.
  • Στο Νεστόριο (Καστοριά), το ποσό φθάνει τα 272,80 ευρώ.
  • Στην Αγία Παρασκευή (Αττική) 125,40 ευρώ.
  • Στη Ρόδο (Δωδεκάνησα) 37,40 ευρώ. Ωστόσο, επειδή προβλέπεται κατώτερο ποσό του επιδόματος στα 80 ευρώ, το νοικοκυριό λαμβάνει 80 ευρώ.

Αναφερόμενος στο επίδομα θέρμανσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι έχει γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση των δικαιούχων με αποτέλεσμα μια οικογένεια με δύο παιδιά στην Αττική -η οποία πέρυσι δικαιούνταν (ανεξαρτήτως περιοχής) 106 ευρώ- εφέτος να δικαιούται:

  • 96 ευρώ αν η κατοικία βρίσκεται στη Βουλιαγμένη
  • 249 ευρώ σε ορεινές περιοχές του νομού (π.χ Δήμος Αχαρνών).
  • 116 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ