Ελλαδα

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ελεύθεροι οι ανήλικοι και ο ειδικός φρουρός

Mετά τις απολογίες τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
metro-2.jpg
Μετρό © EUROKINISSI

Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι και ο ειδικός φρουρός που κατηγορούνται για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του Μετρό

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας. Ελεύθερος αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός

Οι δύο αδελφοί βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια.

 Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους, Κώστας Δημόπουλος: «Ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για την πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».

Μετά την απολογία τους ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, τα αδέλφια 17 και 15 ετών, αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ καλούνται να παρουσιάζονται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά στους τρεις μήνες. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Νωρίτερα στην απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο σταθμό μετρό της Ομόνοιας. Σύμφωνα με όσα είπαν, έπραξαν αρχικά όντας σε άμυνα και στη συνέχεια επιτέθηκαν, ενώ ο ξυλοδαρμός ήταν αποτέλεσμα μίας άδικης συμπεριφοράς του σταθμάρχη, επειδή τους προκάλεσε. Ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι θα το κάνουν και μπροστά στο θύμα.

Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος ενώ έχει ήδη τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ