Ελλαδα

Σάλος με την ΕφΣυν: Παραλληλίζει τα ΑΕΙ με το Άουσβιτς

Έντονες αντιδράσεις στα social media για τη σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος από την Εφημερίδα των Συντακτών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών για τα ΑΕΙ
Το σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών για τα ΑΕΙ

Εκστρατεία φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ - Παραλληλισμός των πανεπιστημίων με το Άουσβιτς σε σκίτσo της ΕφΣυν

Ελάχιστη βάση εισαγωγής, ανώτατο όριο φοίτησης και πανεπιστημιακή αστυνομία φέρνει νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τα ΑΕΙ, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλικών σε αυτόν ΜΜΕ.

Αποκορύφωμα της εκστρατείας κατά του νομοσχεδίου αποτέλεσε σκίτσο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου παρομοιάζει τα πανεπιστήμια με το Άουσβιτς λόγω των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων.

Το σάιτ theshadesmag, παρότι δεν συμφωνεί με τις διατάξεις για τα ΑΕΙ, κατέταξε το εν λόγω σκίτσο στη στήλη του «Χρονικά Αντισημιτισμού #79» και κατήγγειλε «Νέα σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος από την Εφημερίδα των Συντακτών».

Το «κατάπτυστο σκίτσο» κατά τα  «Χρονικά Αντισημιτισμού #79» και ο απαράδεκτος αυτός συσχετισμός προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και στα social media, ενώ θύμισε μια παρόμοια φωτογραφία που είχε αναρτήσει το 2015 ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος ήθελε να «στείλει» το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» στο ίδιο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί.

kammenos-dimitris.jpg

Έντονες αντιδράσεις στα social media

 

Φαίνεται πως η ΕΦΣΥΝ, κάθε Ιανουάριο παθαίνει Δ. ΚΑΜΜΕΝΟ (όχι πως πέφτουμε πλέον απο τα σύννεφα. Δε μπορούμε να πούμε «μα δεν είχε δώσει δικαιώματα», ναι;)

Δημοσιεύτηκε από Alexandra Charitatou στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

 

Το σκίτσο αριστερά είναι του 2018 και το δεξιά είναι τωρινό. Και τα δύο από την Εφημερίδα των Συντακτών! Επανειλλημένα...

Δημοσιεύτηκε από Minos Moissis στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

Ντρέπομαι να αναρτήσω το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ που εξισώνει τα ελληνικά ΑΕΙ με το Άουσβιτς. Εκείνοι βέβαια δεν ντρέπονται. Οι...

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Sotiropoulos στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ