Ελλαδα

Πρώτη πτήση για το αναβαθμισμένο F-16

Παναγιωτόπουλος: Η αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
F-16
F-16 © Twitter/@npanagioto

Αυτό είναι το πρώτο εκσυγχρονισμένο F-16 στην έκδοση Viper - Έκανε την παρθενική του πτήση.

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε το πρώτο ελληνικό F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή Viper, καθώς η αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται. Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά. Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους.

Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας, αναρτώντας φωτογραφία ενός αναβαθμισμένου F-16 από τον αεροδιάδρομο της Τανάγρας. «Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή Viper στην ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin. Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς», έγραψε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ