Ελλαδα

Καμίνης για Μπεκατώρου: Απαράδεκτη η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

«Εξοργιστικό έλλειμα θάρρους και συναίσθησης εκ μέρους της ΕΟΙ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kaminis.jpg
Γιώργος Καμίνης © EUROKINISSI

«Επιεικώς απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου ο Γιώργος Καμίνης

Mε ανακοίνωση του, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης επέκρινε την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τη στάση της στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση της από παράγοντα της ομοσπονδίας όταν ήταν 22 ετών. Ο κ. Καμίνης αναφέρει πως η ομοσπονδία πρέπει με δική της πρωτοβουλία να ερευνήσει την πολύ σοβαρή υπόθεση και όχι να «εμφανίζεται πλήρως αμέτοχη» όπως προκύπτει από την «επιεικώς απαράδεκτη» ανακοίνωση της.

Η ανάρτηση του κ. Καμίνη στα social media:

«Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΟΙ) με αντικείμενο την καταγγελία της Ολυμπιονίκου κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου είναι επιεικώς απαράδεκτη και δείχνει ένα εξοργιστικό έλλειμμα θάρρους και συναίσθησης ευθύνης εκ μέρους της ΕΟΙ.
Αντί η Ομοσπονδία να "παροτρύνει την καταγγέλλουσα να γίνει συγκεκριμένη", οφείλει η ίδια να αναλάβει την πρωτοβουλία να διερευνήσει αμέσως την υπόθεση
, με βάση τον εσωτερικό πειθαρχικό της κανονισμό, τις διαδικασίες του καταστατικού της και όσα άλλα τυχόν νόμιμα μέσα διαθέτει. Η Ομοσπονδία καλείται να διαχειριστεί μια καταγγελία ύψιστης σοβαρότητας. Δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται πλήρως αμέτοχη, όπως η ανακοίνωση της φαίνεται να υπονοεί.
Επίσης, στην παρούσα φάση ουδεμία σημασία έχει ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από το περιστατικό: Δεν είναι δουλειά της Ομοσπονδίας να ασκεί κριτική στο θύμα επειδή “πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια” να καταγγείλει τον βιασμό. Η Ομοσπονδία οφείλει αφού διερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε στο μέλλον να μη χρειάζεται να περάσουν 24 χρόνια για να βρουν το θάρρος νέοι αθλητές να καταγγείλουν τέτοια τραυματικά γεγονότα. Δυστυχώς, με τη μέχρι τώρα αντίδρασή της, η Ομοσπονδία πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Προβαίνοντας στην καταγγελία, η Σοφία Μπεκατώρου πήρε μία γενναία απόφαση με μεγάλο ψυχικό κόστος. Η υπόθεσή της πρέπει να διερευνηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα και τον απαιτούμενο σεβασμό».

 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΟΙ) με αντικείμενο την καταγγελία της Ολυμπιονίκου κυρίας Σοφίας...

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Καμίνης στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 



 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ