Ελλαδα

Λεωφορειολωρίδες: Ερχονται κλήσεις με φωτογραφίες

Σε ποιους δρόμους θα στηθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωφορείο
Λεωφορείο © EUROKINNISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έρχονται 12 νέες κάμερες για τις λεωφορειολωρίδες στην Αθήνα - Κλήσεις με φωτογραφίες στους παραβάτες.

Πρόστιμα μέσω ψηφιακής φωτογραφίας θα παραλαμβάνουν τους προσεχείς μήνες οι παραβάτες των λεωφορειολωρίδων της Αθήνας. Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την απόκτηση 12 ψηφιακών καμερών, οι οποίες θα «πιάνουν» όσους εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας, προκηρύχθηκε και οι κλήσεις θα πηγαίνουν στο σπίτι των παραβατών.

Οι ψηφιακές κάμερες θα αντικαταστήσουν τις περισσότερες από τις αναλογικές που ήδη υπάρχουν, αλλά πολλές από τις οποίες δεν λειτουργούν.

Η σύμβαση, εκτός από τις κάμερες με τεχνολογία ραντάρ και εσωτερικό φλας, περιλαμβάνει και την εγκατάσταση δύο σταθμών εργασίας σε αντίστοιχες Διευθύνσεις της Τροχαίας, όπου θα γίνεται η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των βεβαιώσεων παραβάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων.

Οι νέες κάμερες θα τοποθετηθούν σε θέσεις ήδη υφισταμένων μέσων φωτογράφησης και συγκεκριμένα:

  • 5 στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας
  • 1 στη λεωφόρο Κηφισίας
  • 3 στη λεωφόρο Μεσογείων
  • 3 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Οι ψηφιακές κάμερες θα έχουν δυνατότητα λήψης τουλάχιστον 2 φωτογραφιών ανά δευτερόλεπτο. Μετά τη διαπίστωση της παράβασης από το ραντάρ η τοπική μονάδα ελέγχου θα λαμβάνει τις εξής πληροφορίες από τον αισθητήρα ταχύτητας:

  • Τύπος οχήματος
  • Ταχύτητα οχήματος
  • Λωρίδα παράβασης

Το μήνυμα της παράβασης θα περιλαμβάνει οπίσθια φωτογραφία του παραβάτη (έγχρωμη), την ταχύτητα, τον τύπο οχήματος ευκρινώς (Ι.Χ. ή φορτηγό), ώρα και ημερομηνία, τον κωδικό του σημείου ελέγχου και τον αριθμό της φωτογραφίας.

Βάσει, τέλος, της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι πρώτες τέσσερεις κάμερες μαζί με τις καμπίνες τους και τους δύο σταθμούς εργασίας θα έχουν τοποθετηθεί έως τον Ιούνιο. Οκτώ μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης θα παραληφθούν ακόμα τέσσερεις κάμερες, ενώ μέσα στους επόμενους τέσσερεις θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 8 Φεβρουαρίου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται τελικά σε 608.592 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ποσό υπερδιπλάσιο απ' αυτό που είχε εκτιμηθεί σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΟΑΣΑ τον περασμένο Φεβρουάριο (300.000 ευρώ).

Η διάρκεια της σύμβασης είναι δέκα μήνες με δυνατότητα παράτασης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ