Ελλαδα

Αρνητές της μάσκας ξυλοκοπούν εργαζόμενο του Μετρό (βίντεο)

Δεν σταματούν να τον χτυπούν στο κεφάλι με κλοτσιές και μπουνιές - Οργισμένη ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξυλοδαρμός από αρνητές της μάσκας στο Μετρό στην Ομόνοια: Ο εργαζόμενος είναι πεσμένος στο δάπεδο και οι δράστες τον χτυπούν στο κεφάλι
Ξυλοδαρμός από αρνητές της μάσκας στο Μετρό στην Ομόνοια: Ο εργαζόμενος είναι πεσμένος στο δάπεδο και οι δράστες τον χτυπούν στο κεφάλι © YouTube

Καρέ καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός του εργαζομένου στο Μετρό από αρνητές της μάσκας στον σταθμό «Ομόνοια», όπως τον κατέγραψε επιβάτης.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζoμένου στο Μετρό από αρνητές της μάσκας.

Η άγρια επίθεση που δέχτηκε ο εργαζόμενος στο Μετρό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021 στη γραμμή 2, στη διαδρομή Ανθούπολη - Ομόνοια.

Ο άτυχος άνδρας είναι πεσμένος στο δάπεδο, με τα δύο άτομα να μη σταματούν τις κλοτσιές και τις μπουνιές στο σώμα και το κεφάλι. Με απίστευτη μανία ξυλοκοπούν τον εργαζόμενο του Μετρό μπροστά στα έκπληκτα μάτια επιβατών. Οι δύο νεαροί, μετά τον ξυλοδαρμό του άνδρα, τρέπονται σε φυγή. Αναζητούνται από την Αστυνομία.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για «κτήνη» που επιτέθηκαν με απίστευτη αγριότητα στον σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο εργαζόμενος έκανε παρατήρηση στους δύο νεαρούς ότι δεν φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό, όπως προβλέπεται στα μέτρα κατά της διασποράς κορωνοϊού. Παράλληλα, τους ζήτησε να κατεβάσουν τα πόδια από το κάθισμα.

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αρνητές της μάσκας ξυλοκόπησαν εργαζόμενο του Μετρό στην Ομόνοια - Το βίντεο - ντοκουμέντο (Προσοχή, σκληρές εικόνες)

Το βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζομένου στο Μετρό, το οποίο δείχνει τους δύο νεαρούς να χτυπούν τον άτυχο άνδρα, έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ. Όταν αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού, τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Με κλοτσιές και μπουνιές στο κεφάλι, αρνητές της μάσκας ξυλοκοπούν τον σταθμάρχη στο Μετρό στην Ομόνοια
Με κλοτσιές και μπουνιές στο κεφάλι, αρνητές της μάσκας ξυλοκοπούν τον σταθμάρχη στο Μετρό στην Ομόνοια © YouTube

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Καραμανλής για ξυλοδαρμό εργαζομένου στο Μετρό στην Ομόνοια: «Δεν είναι μαγκιά να μη φοράς μάσκα και να ασκείς βία»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής χαρακτήρισε «αδιανόητη» την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο εργαζόμενος του Μετρό στην Ομόνοια από αρνητές της μάσκας.

«Ένας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή έκανε υπεύθυνα τη δουλειά του και προστάτευσε τη Δημόσια Υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στη δημοκρατική κοινωνία μας» επισημαίνει στην ανάρτησή του στα social media.

Και συνεχίζει: «H σημερινή πρωτοφανής επίθεση δύο ατόμων σε εργαζόμενο στο Μετρό που τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα, είναι πραγματικά αδιανόητη. Δεν είναι "μαγκιά" να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι "μαγκιά" να ασκείς βία». 

Κώστας Αχ. Καραμανλής για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό από αρνητές της μάσκας στην Ομόνοια - Η ανάρτησή του
Κώστας Αχ. Καραμανλής για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό από αρνητές της μάσκας στην Ομόνοια - Η ανάρτησή του @kostaskaramanlis.gr/Facebook

«Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει ήδη παραδοθεί από τη ΣΤΑΣΥ στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν. Η μάσκα, ιδίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό. Γι' αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ειδικών» αναφέρει επίσης ο υπουργός.

Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Μετρό
Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Μετρό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ελάχιστοι είναι αυτοί που αρνούνται ένα αυτονόητο μέτρο. Είναι ακατανόητο γιατί κάποιος να αρνείται μία μάσκα που μπορεί να σώσει και τη δική του ζωή και τις ζωές των άλλων... Ευχαριστώ όσους εργάζονται ευσυνείδητα στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς και εύχομαι στο θύμα της άνανδρης επίθεσης περαστικά και γρήγορα πάλι κοντά μας» καταλήγει ο υπουργός, την ώρα που το βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζομένου στο Μετρό στην Ομόνοια κάνει τον γύρο των social media.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ