- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ελ. Βενιζέλος»: Πτώση 68,4% στην επιβατική κίνηση το 2020
Η διεθνής κίνηση κατέγραψε πτώση κατά -71,6%
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη μείωση της επιβατικής κίνησης το 2020 σε σύγκριση με το 2019.
Πτώση 68,4% κατέγραψε το 2020 η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έναντι του 2019, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στα αεροπορικά ταξίδια.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τo 2020 υπήρξε χρονιά που ξεκίνησε με μικρή άνοδο το πρώτο δίμηνο (+5,7% και +2,8%), όμως, εξαιτίας των περιοριστικών όρων κυκλοφορίας και μετακινήσεων συνέχισε με πτωτική τάση, με αποκορύφωμα τον Απρίλιο του 2020 όπου η πτώση έφτασε στο -98,8% και μόλις 23.328 επιβάτες. Τον Αύγουστο η πτώση διαμορφώθηκε σε -60,4%.
Η διεθνής κίνηση κατέγραψε πτώση κατά -71,6% και 5,06 εκατ. επιβάτες. Αντίστοιχη εικόνα και στους επιβάτες εσωτερικού που παρουσίασαν μείωση κατά -61,1% (3,015 εκατ. επιβάτες).
Αναλυτικότερα, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του 2020, συνολικά ανήλθε σε 8,08 εκατ., σημειώνοντας πτώση 68,4% σε σχέση με το 2019, στο οποίο διακινήθηκαν 25,57 εκατ. επιβάτες καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ.
Τον μήνα Δεκέμβριο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στις 236 χιλιάδες επιβάτες περίπου, μειωμένη κατά 85,6% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019. Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού, όσο και των διεθνών πτήσεων κατέγραψαν μείωση της τάξης του 80,1% και 87,7% αντίστοιχα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.