Ελλαδα

Ποιοι σταθμοί του Μετρό έκλεισαν στο κέντρο της Αθήνας

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιβάτες σε συρμό του Μετρό με μάσκα για τον κορωνοϊό
Επιβάτες σε συρμό του Μετρό με μάσκα για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αυτοί είναι οι 6 σταθμοί του Μετρό που έκλεισαν παραμονή Πρωτοχρονιάς στις γραμμές 1,2 και 3 με εντολή της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συνολικά 6 σταθμοί του Μετρό έκλεισαν παραμονή Πρωτοχρονιάς στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Με εντολή της Αστυνομίας τα ρολά κατέβηκαν σε σταθμούς του Μετρό στις γραμμές 1, 2 και 3, στις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού, έκλεισαν οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες ξεκινά στις 22.00 απόψε το βράδυ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και συνεχείς για την τήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού μέτρου.

Τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή των πολιτών από το σπίτι όπου είναι προγραμματισμένο το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, πρέπει να γίνεται αποστολή του κωδικού «6» στο 13033. Προβλέπεται, επίσης, μετακίνηση και με τη χρήση ειδικού εντύπου ή με τη χρήση χειρόγραφης βεβαίωσης από τους πολίτες, στην οποία αναφέρεται ο τόπος αφετηρίας, ο τόπος προορισμού, ο σκοπός της μετακίνησης και η κατά προσέγγιση ώρα της μετακίνησης.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι είναι τα 9 άτομα από δύο οικογένειες και υπάρχει ισχυρή σύσταση από τους λοιμωξιολόγους για χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και καλό αερισμό του κλειστού χώρου.

Από την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τις νυχτερινές ώρες, εξαιρούνται έκτακτα περιστατικά υγείας, καθώς και αν πρόκειται για εργαζόμενους ή για σύντομη βόλτα σκύλου ή άλλου κατοικιδίου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι σταθμοί του Μετρό είχαν κλείσει και τα Χριστούγεννα 2020 στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ