Ελλαδα

Παγώνη: Μεγάλος προβληματισμός ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων

«Αν ξεκινήσουμε να έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, σημαίνει ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ κορωνοϊού
Τεστ κορωνοϊού © EUROKINISSI

Τον έντονο προβληματισμό των ειδικών σχετικά με τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον εκ νέου εντοπισμό τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα.

«Από χθες που ήταν πάνω από 1.000 (σ.σ. τα κρούσματα) ήμαστε πολύ προβληματισμένοι (σ.σ. οι ειδικοί). Αν ξεκινήσουμε να έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, σημαίνει ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα» είπε η κα Παγώνη.

Για τις αποφάσεις που αφορούν το lockdown, αυτές θα ληφθούν στις 5-6 Ιανουαρίου, όπως ενημέρωσε, και τόνισε πως παρότι βιώνουμε ημέρες εορτών και οι πολίτες μπορεί να έχουν την αίσθηση της χαλαρότητας, θα πρέπει να αντιληφθούν άμεσα την επικινδυνότητα.

«Χρειάζεται προσοχή, πολλά, πάρα πολλά τεστ για να ξέρουμε τι μάς γίνεται. Να δούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει ιχνηλάτηση γρήγορα, αυτό βοηθάει» είπε και συμπλήρωσε πως σημαντικό όπλο είναι και τα εμβόλια.

Ως προς το εάν πρέπει να παραταθεί το lockdown, η κα Παγώνη σημείωσε πως αυτή την ώρα δεν μπορεί να πει τίποτα επ΄αυτού.

«Αν δεν δούμε τις δύο εβδομάδες τους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων, θανάτων και νοσηλευομένων στις απλές κλίνες, είναι πάνω από 2.500 και ορισμένοι θα μπουν σε ΜΕΘ, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα» σημείωσε η ίδια αναφέροντας στις παραμέτρους που εξετάζουν οι ειδικοί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ