Ελλαδα

Drive through: Πώς θα γίνεται και ποια καταστήματα αφορά

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερμού
Ερμού © EUROKINISSI

Μετά το click away, εγκαινιάζεται και το drive through στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα - Αναλυτικά πώς θα γίνονται οι αγορές.

Στη ζωή των καταναλωτών μπαίνει και το drive through μετά το click away, που εγκαινιάστηκε αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για μία μέθοδο που αφορά μόνο τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Για τη μέθοδο drive through μίλησε και ο Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας πως στα εμπορικά καταστήματα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής εμπορευμάτων από σταντ στο εξωτερικό του καταστήματος. Σημειώνεται ότι προϋπόθεση είναι να έχει γίνει η παραγγελία ηλεκτρονικά και να έχει προπληρωθεί με κάρτα, καθώς δεν θα δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή στο σημείο.

«Αυτά τα καταστήματα λειτουργούν ως shops in a shop. Δηλαδή η λειτουργία τους είναι κεντρική. Γι’ αυτό δεν θα υπάρχει ένα σταντ ανά κατάστημα. Θα γίνει κεντρική διανομή με ευθύνη του mall. Θα γίνει κεντρικά αυτή η λειτουργία, για να μην υπάρξει αυτό το φαινόμενο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως συμπεριλαμβάνονται όλα τα μέτρα για τη λειτουργία των drive through και αναφέρεται:

«Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο».

Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι καταναλωτές προκειμένου να παραλάβουν τις παραγγελίες τους παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το Μega από εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Όπως τονίζεται, στα εμπορικά κέντρα υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι από τους οποίους θα γίνεται παραλαβή των προϊόντων, με τους καταναλωτές να φτάνουν σε αυτούς με το αυτοκίνητο, έχοντας μαζί τους την ταυτότητα και αποδεικτικό της αγοράς τους. Αφού επιδείξουν τα παραπάνω, θα παραλαμβάνουν την παραγγελία τους χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητο, θα υπογράφουν έγγραφο παραλαβής και θα φεύγουν.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ