Ελλαδα

Δημοσκόπηση-κορωνοϊός: Τι πιστεύουν οι πολίτες για το εμβόλιο

Το 42% των ερωτηθέντων θα περιμένει πριν εμβολιαστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Δημοσκόπηση ALCO για τον κορωνοϊό: Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα εμβόλια και την επιτροπή λοιμωξιλόγων - Θα έκαναν αμέσως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

Ερωτήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο δέχθηκαν οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN. Το 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, ενώ το 64% των πολιτών θεωρεί ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων κάνει καλά τη δουλειά της. 

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το πότε θα έκαναν το εμβόλιο κατά κορωνοϊού, το 42% απάντησε πως θα περιμένει πριν εμβολιαστεί, ενώ το 33% θα το έκανε αμέσως. Το 19% απάντησε πως δεν θα εμβολιαστεί, με το 6% να δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Δημοσκόπηση ALCO: Τρεις στους δέκα, θα εμβολιαστούν αμέσως | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 10/12/2020

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως κάνει καλά τη δουλειά της, ενώ φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένο το 24%. 

Δημοσκόπηση ALCO: Εμπιστεύονται τους επιστήμονες οι πολίτες | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 10/12/2020

Τέλος, στο ερώτημα «πού πιστεύετε ότι οφείλεται περισσότερο η μεγάλη έξαρση της πανδημίας στην περιοχή σας (βάση: κάτοικοι Κεντρικής Μακεδονίας)», το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οφείλεται στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, το 31% στο ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα και το 18% θεωρεί ότι ευθύνεται η απουσία ελέγχων.

Δημοσκόπηση ALCO: Πού οφείλεται η μεγάλη έξαρση στην Κεντρική Μακεδονία | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

 

 

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,4% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στις 15,4 μονάδες καταγράφεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, το ΚΙΝΑΛ 6,9%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,2%, το ΜέΡΑ25 3%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 13,8%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 42% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 31%.

Την ίδια ώρα, τις περισσότερες θετικές γνώμες ως υπουργός συγκεντρώνει ο Νίκος Δένδιας με ποσοστό 48,2%, έναντι 29,6 αρνητικών ψήφων, ενώ ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Κουρής - Έλενα Τοπαλίδου: Το ζευγάρι που μπέρδεψε τον κουτσομπολισμό
Νίκος Κουρής - Έλενα Τοπαλίδου: Το ζευγάρι που μπέρδεψε τον κουτσομπολισμό

Δεν μας νοιάζει αν χώρισαν, ούτε αν θα τα ξαναβρούν. Μόνο που το ελληνικό κατεστημένο του κιτρινισμού δεν ξέρει με τι μάτια να κοιτάξει την απέραντη ομορφιά της ωραίας Έλενας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.