- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νοσ. Παπανικολάου: Έκλεισε εφημερία με ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ
Τι δήλωσε η διευθύντρια Α' ΜΕΘ του νοσοκομείου
Η εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη έκλεισε στις 8:00 το πρωί της Τρίτης με τουλάχιστον 4 ελεύθερες κλίνες στη ΜΕΘ
Για πρώτη φορά μετά από εφημερία, στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, έχουν ελεύθερες κλίνες, δήλωσε η διευθύντρια Α' ΜΕΘ του νοσοκομείου, Μηλίτσα Μπιτζάνη, μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς καθώς στη ΜΕΘ νοσηλεύονται με κορωνοϊό και άνθρωποι 31 ετών, ενώ ανέφερε πως δεν γίνεται επιλογή ασθενών σε κανένα νοσοκομείο. Η εφημερία έκλεισε στις 8:00 το πρωί της Τρίτης με τουλάχιστον 4 ελεύθερες κλίνες στη ΜΕΘ.
H κ. Μπιτζάνη μιλώντας στο Open TV εξέφρασε την πεποίθηση ότι φαίνεται πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τήρησαν επιτέλους τα μέτρα και γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η μικρή εικόνα βελτίωσης» ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς, καθώς οι ΜΕΘ γεμίζουν ανά πάσα στιγμή.
«Νοσηλεύουμε στις ΜΕΘ από 31 ετών μέχρι 78. Ο ασθενής των 31 ετών, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν νοσούν μόνο ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Κανείς να μην θεωρεί τον εαυτό του ασφαλή. Είναι διάφοροι ασθενείς μικρότερων ηλικιών που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ενα μικρό ποσοστό με το που φτάνει στο νοσοκομείο διασωληνώνεται, αλλά συνήθως οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη στις κλινικές Covid».
Για το πώς καταλαβαίνουν ότι κάποιος ασθενής βρίσκεται σε στάδιο διασωλήνωσης είπε ότι «οι ασθενείς παρουσιάζουν υποξυγοναιμία, δύσπνοια, τα οποία είναι τα πρώτα βαριά συμπτώματα».
Για το γεγονός ότι οι ασθενείς είναι μόνοι τους, καθώς δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις συγγενών σημείωσε: «Οι συγγενείς κρέμονται από το τηλέφωνο μέχρι να τους καλέσουμε για ενημέρωση. Τους καλούμε έναν έναν προσωπικά...».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.