Ελλαδα

Οικογενειακό Δίκαιο: Οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομικό πλαίσιο

Επιχειρεί να επιφέρει συνεννόηση στις σχέσεις των διαζευγμένων γονέων για τη συνεπιμέλεια των παιδιών τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικογένεια
Οικογένεια © Unsplash/ Jude Beck

Οικογενειακό Δίκαιο: Οι πέντε αλλαγές που εξετάζονται στο νέο νομικό πλαίσιο. - Τι προβλέπει για τον ελάχιστο χρόνο επικοινωνίας με τα παιδιά.

Αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο φέρνει το νέο νομικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Βασικός γνώμονας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η διευθέτηση ζητημάτων που προκύπτουν μετά το διαζύγιο των γονέων.  

Συγκεκριμένα, πηγές του υπ. Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι το πλαίσιο επιχειρεί να επιφέρει συνεννόηση στις σχέσεις των διαζευγμένων γονέων για τη συνεπιμέλεια των παιδιών τους, προκειμένου να λυθούν και άλλα πολλά καθημερινά προβλήματα. 

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με πρόεδρο τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρόεδρο της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου, Ιωάννη Τέντε, παρέδωσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, την πρότασή της για τροποποίηση των διατάξεων του ισχύοντος Οικογενειακού Δικαίου που αφορούν πέντε σημαντικά ζητήματα: ελάχιστη επικοινωνία με το παιδί, συμφωνία για σοβαρές αποφάσεις, τέλος στην απροειδοποίητη αλλαγή τόπου διαμονής, εισαγωγή του όρου γονεϊκής αποξένωσης και εισαγωγή οικογενειακού διαμεσολαβητή. 

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται το σύστημα της ελάχιστης επικοινωνίας από 1/3 έως και 50% του συνολικού χρόνου. Σε ό,τι αφορά τη «γονεϊκή αποξένωση», ορίζεται ότι οι δικαστές, προτού πάρουν αποφάσεις, θα πρέπει να εξετάζουν την πραγματική σχέση των γονέων με τα παιδιά τους και τη συμπεριφορά που επέδειξαν μεταξύ τους αλλά και προς το παιδί. Επιπλέον, ο δικαστής θα πρέπει να έχει ως κίνητρο την αποτροπή της αποξένωσης του γονέα από το παιδί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ