Ελλαδα

Λινού: Εμβολιασμοί σε γήπεδα, πάρκινγκ εμπορικών και διόδια

Για την αποφυγή συνωστισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γώγος: Το 2021 το εμβόλιο του κορωνοϊού αν όλα πάνε καλά
Εμβόλιο © EUROKINISSI // ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Για τον κίνδυνο συνωστισμού στη διάρκεια των εμβολιασμών στην Ελλάδα, προειδοποίησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού

Λύσεις για το ενδεχόμενο που θα επικρατήσει συνωστισμός στον εμβολιασμό πρότεινε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει σοβαρά υπ'όψιν της το ενδεχόμενο συνωστισμού για τους εμβολιασμούς, παραπέμποντας μάλιστα σε μέτρα που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες σε ό,τι αφορά τα μέρη, όπου διενεργούνται οι εμβολιασμοί.

Μάλιστα, η ίδια μίλησε για γήπεδα, πάρκινγκ σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και διόδια - τοποθεσίες, όπου θα μπορούσαν να λάβουν χώρα οι εμβολιασμοί, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού. «Στην Ελλάδα έχουμε τέτοιες δυνατότητες» παρατήρησε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πιθανότητα να νοσήσει κάποιος αφού κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, καλώντας σε επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά τις επιφυλάξεις που εκφράζονται για το εμβόλιο, η ίδια επανέλαβε ότι «το εμβόλιο των Pfizer - BioNTech που φαίνεται να προκρίνεται, έχει αποτελεσματικότητα 95%, κάτι που σημαίνει ότι από εκείνους που θα εμβολιαστούν, μόνο ένα 5% δεν θα αποκτήσει ανοσία». 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παρενεργειών, η κυρία Λινού επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρές παρενέργειες, καθώς αυτές περιορίζονται σε τοπικό πόνο, μυικούς πόνους και κούραση, συμπτώματα που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους, τις πρώτες τρεις - τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ