Ελλαδα

Ριτσώνα: Σε αναζήτηση μέρους ταφής η σορός της 27χρονης Αφγανής

Καθώς το μόνο μουσουλμανικό κοιμητήριο βρίσκεται στη Θράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα
Δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα ©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Με το μοναδικό μουσουλμανικό κοιμητήριο να βρίσκεται στη Θράκη, αναζητείται μέρος ταφής της σορού της 27χρονης Αφγανής που έφυγε από τη ζωή στη Ριτσώνα

Σε αναζήτηση μέρους για να πραγματοποιηθεί η ταφή της 27χρονης Αφγανής, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης από ανακοπή καρδιάς, βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια της 27χρονης Μανιζά έχει ήδη υποβάλει αίτημα στις Αρχές για τη μεταφορά της σορού στο Αφγανιστάν, χωρίς να έχει γίνει προς το παρόν δεκτό. Οπως επισημαίνει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, στην Αθήνα δεν υπάρχει νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους (το μόνο μουσουλμανικό κοιμητήριο βρίσκεται στη Θράκη). Η οργάνωση βρίσκεται σε συνεννόηση και επικοινωνία με τους φίλους της οικογένειας, αλλά και με την κοινότητα Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών, προκειμένου να γίνει η συλλογή των απαραίτητων πόρων για τη μεταφορά της σορού. Ο σύζυγος της Μανιζά προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπο να μεταφερθεί η γυναίκα του σε κατάλληλο για τη θρησκεία τους χώρο, όπου θα ταφεί με σεβασμό.

Να σημειωθεί πως είναι συχνό το φαινόμενο οι σοροί μουσουλμάνων που χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νεκροτομεία, αφού δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα μεταφοράς τους ούτε έως τη Θράκη. «Η αδυναμία ταφής των μουσουλμάνων είναι ένα θέμα το οποίο αφορά, όχι μόνο την Αθήνα, αλλά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η πολιτεία πρέπει να ακούσει το πρόβλημα και να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία», αναφέρει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ