Ελλαδα

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: 400 οι μετεωρολογικοί σταθμοί του

Για πρώτη φορά από την αρχή της λειτουργίας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετεωρολογικός Σταθμός
Μετεωρολογικός Σταθμός © EUROKINISSI

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αποτελείται πλέον από 400 ταυτόχρονα ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς.

Από 400 ταυτόχρονα ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς αποτελείται για πρώτη φορά από την αρχή της λειτουργίας του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο ενεργών μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα μας, για το οποίο έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης στις βάσεις δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Στόχος των επιστημόνων του Αστεροσκοπείου είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών του στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς μέχρι τώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν όποιον ενδιαφέρεται να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, να επικοινωνήσει με το Αστεροσκοπείο.

Συνολικά, σύμφωνα με το meteo, είναι εγκατεστημένοι και σε λειτουργία 430 μετεωρολογικοί σταθμοί, αλλά για διάφορους λόγους, κυρίως λόγω διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, βρίσκονται εκτός του δικτύου για μερικές ώρες ή ημέρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΜΥ, το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών επιφανείας περιλαμβάνει 141 σταθμούς πανελλαδικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ