Ελλαδα

Γώγος: Προσπαθούμε να «σώσουμε» τα Χριστούγεννα

«Δεν πρόκειται να γίνει άρση του lockdown τη Δευτέρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελλάδα lockdown
Ελλάδα lockdown © EUROKINISSΙ

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε για την πιθανότητα άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο.

Για την παράταση του lockdown και την γενική κατάσταση στη χώρα μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής σχολίασε πως «η στρατηγική είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο την νόσο ώστε η νοσηλεία ασθενών να είναι ελεγχόμενη και η επιδημιολογική καμπύλη να κρατηθεί, όσο το δυνατόν, χαμηλά».

Ως προς την τωρινή επιδημιολογική κατάσταση, ισχυρίστηκε ότι «παρατηρείται κάμψη της καμπύλης τις τελευταίες μέρες και φαίνεται ότι αυτό θα διατηρηθεί». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη» εξηγώντας πως «υπάρχει μεγάλη συρροή ασθενών που είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης αύξησης ασθενών στη χώρα μας».

Τέλος, ο καθηγητής εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται να γίνει άρση του lockdown τη Δευτέρα», τονίζοντας πως «χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα επέκτασης των περιορισμών ώστε να επιπεδωθεί πλήρως η καμπύλη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ