Ελλαδα

Αντικυκλώνας έρχεται στην Ευρώπη - Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Σημαντικές μεταβολές στη θερμοκρασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sinnefa.jpg
Σύννεφα © EUROKINISSI

Ένας αντικυκλώνας που θα περάσει από την Ευρώπη μέχρι το τέλος Νοέμβριου θα επηρεάσει σημαντικά τη θερμοκρασία - Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Σημαντικές μεταβολές στη θερμοκρασία πολλών χωρών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα πρόκειται να προκαλέσει ένας αντικυκλώνας που θα περάσει από τη Γηραιά Ήπειρο έως το τέλος του Νοεμβρίου.

Ο εκτεταμένος ισχυρός αντικυκλώνας που εμφανίζεται στον παρακάτω χάρτη θα φέρει ήπιο καιρό με ομίχλες στη χώρα μας. 

Εξαιτίας της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Ελλάδα θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια οι οποίες θα δίνουν κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και στην Κρήτη, οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στον βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη σε σχέση με τις κλιματικές τους τιμές, έως την Κυριακή 29/11, σε υψόμετρο περί τα 1500 μέτρα. Το συγκεκριμένο ατμοσφαιρικό επίπεδο αξιοποιείται στη μετεωρολογία για τη μελέτη των κινήσεων θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Meteo.gr: Θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ευρώπη 23-29/11/2020

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ