- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
«Παρατηρητήριο» ΝΔ: Fake «αποδείξεις» δήθεν αστυνομικής βίας
Όπως τονίζει το Παρατηρητήριο, «διάφοροι λογαριασμοί στα social media, μεταξύ των οποίων και του ΠΑΜΕ, σήκωσαν ψευδή ανάρτηση»
Φωτογραφία του 2019 διακινήθηκε στα social media ως σχετική με τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο» της ΝΔ
Στο τελευταίο του ενημερωτικό σημείωμα, το «Παρατηρητήριο fake news» της ΝΔ, αναφέρεται σε φωτογραφία που διακινήθηκε μέσω των social media ως να αφορά στα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών του ΚΚΕ.
Η φωτογραφία δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή, μια εικόνα που κατά το «Παρατηρητήριο» έχει τραβηχτεί τον Μάιο του 2019.
Τι γράφει το «Παρατηρητήριο»
«Διάφοροι λογαριασμοί στα social media μεταξύ των οποίων και του ΠΑΜΕ, σήκωσαν ψευδή ανάρτηση με fake φωτογραφία στην προσπάθειά τους να χτίσουν το αφήγημα περί δήθεν «οργίου αστυνομικής βίας» σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», ως σημερινή από την Αθήνα. Η φωτογραφία δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή. Επισυνάπτεται η ψευδής ανάρτηση του ΠΑΜΕ με την fake φωτογραφία.
»Στην πραγματικότητα η Αστυνομία χωρίς κανένα “όργιο αστυνομικής βίας” αλλά εφαρμόζοντας τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης συγκεντρώσεων με κλιμάκωση και τελευταία αλλά αναγκαία τη ρίψη χημικών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περίπου 200 ζώα ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.