Ελλαδα

Προκαταρκτική έρευνα για την ανάρτηση του Γιάννη Μυλόπουλου

Η αντίδραση του ΕΟΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Μυλόπουλος
Γιάννης Μυλόπουλος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης Μυλόπουλος: Προκαταρκτική έρευνα για διασπορά fake news σε ανάρτησή του- Τι είχε γράψει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ

Πταισματοδίκης θα διενεργήσει έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την ανάρτηση του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, στο Facebook, για τα μαζικά τεστ κορωνοϊού που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε προηγηθεί εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, να παραγγείλει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες συνδεόμενες με όσα έγραψε ο πρώην πρύτανης.

Η ανάρτηση του Γιάννη Μυλόπουλου

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ανέφερε στη συγκεκριμένη ανάρτηση πως γνωστή του πήγε για rapid test στη Νέα Παραλία, κι ενώ δεν το έκανε, την ειδοποίησαν από τον ΕΟΔΥ πως βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ διέψευσε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, ενώ ο κ. Μυλόπουλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια, τόνισε ότι επρόκειτο για «μια ιστορία που μου μεταφέρθηκε και τη δημοσιοποίησα με κάθε επιφύλαξη, όπως εξ αρχής δήλωσα, χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της», ενώ έκανε λόγο για λάθος, το οποίο αναγνώρισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ