- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
YΠΑ: Παράταση αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού
Στο πλαίσιο μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού
Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού - ΥΠΑ: Παράταση αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού
Παρατείνονται έως τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 οι υφιστάμενες αεροπορικές οδηγίες (ΝΟΤΑΜ) για πτήσεις του εξωτερικού, στο πλαίσιο μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ισχύει:
- Μέχρι τις 30/11/20 τα μεσάνυχτα παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.
- Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 30/11/20 τα μεσάνυχτα, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος".
- Μέχρι τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, τα μεσάνυχτα, επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 9 χωρών: Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
- Η αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 30 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα και προβλέπει υποχρεωτικό test για τη νόσο covid-19 μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη και ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα από Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.
- Παράταση έως τις 30/11/20 ανακοινώνεται και για την αεροπορική οδηγία για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει είσοδο με αρνητικό test covid-19 72 ωρών και αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.
- Όσον αφορά τη notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, (συνολικά 11 χώρες) να εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, παρατείνεται από σήμερα έως την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, στις 06:00 το πρωί, ενώ για το διάστημα έως το τέλος του μήνα καλύπτεται από τη notam που προβλέπει αρνητικό test 72 ωρών για τη νόσο covid-19 για όλες τις διεθνείς αφίξεις.
Υπενθύμιση νέων αεροπορικών οδηγιών που θα ισχύουν για όλο το μήνα
Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που έρχονται από το εξωτερικό (διεθνή δρομολόγια) πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους στην Ελλάδα.
Παράλληλα, από την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, στις 06:00 το πρωί, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, επεκτείνεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ παράλληλα παραμένει η υποχρέωση συμπλήρωσης φόρμας PLF για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό προς την χώρα μας.
Από σήμερα Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, στις 06:00 το πρωί όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.
Επίσης ανακοινώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, ακυρώνεται η αεροπορική οδηγία που ίσχυε έως τις 17 Νοεμβρίου 2020 για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" και θα ισχύουν οι notam που αφορούν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.