Ελλαδα

Φυλακές Διαβατών: Βρέθηκαν 21 κρούσματα κορωνοϊού

Ανάμεσα σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέξας: Περισσότερες από 500 κρατούμενες προσβλήθηκαν με κορωνοϊό
Φυλακή © Everypixel

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι φυλακές Διαβατών λόγω του εντοπισμού 21 κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα σε φυλακισμένους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Δεκαπέντε κρατούμενοι και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Διαβατών έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κρατούμενοι που έχουν νοσήσει μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία και στη συνέχεια επέστρεψαν στις φυλακές, όπου παραμένουν σε ειδικούς χώρους-κελιά, που χρησιμοποιούνται ως αναρρωτήρια.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζήτησε να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και τους κρατούμενους και απολύμανση των χώρων, αλλά ο ΕΟΔΥ φέρεται να μην ανταποκρίθηκε στο αίτημά της.

«Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στη φυλακή. Οι συνάδελφοι εξετάστηκαν όλοι και κάποιοι απ’ αυτούς με δικά τους έξοδα. Ύστερα από φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης, μόλις εμφάνισαν συμπτώματα, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Ζητούμε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη φυλακή για να εξετάσει του πάντες, κρατούμενους και προσωπικό» ανέφερε στο grtimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δήμος Παπαθανασίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ