Ελλαδα

Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τη διασπορά της Covid-19 στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη: Πολίτες περιμένουν να κάνουν rapid test σε κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ
Κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη: Πολίτες περιμένουν να κάνουν rapid test σε κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού που υπάρχουν σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα στη νέα έκτακτη ενημέρωση για τη διασπορά του ιού.

Στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), το οποίο παραπέμπει σε καθεστώς lockdown, μπαίνουν επισήμως από το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020 η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η οποία και ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω διαφωνιών για το τι πρέπει να γίνει με την Αττική.

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε επίσης ότι στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας για τον κορωνοϊό) ανεβαίνουν από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής.

Η απόφαση να αλλάξουν επίπεδο η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη και να μπουν σε αυτό που βρίσκονται ήδη η Κοζάνη, η Καστοριά, οι Σέρρες και τα Ιωάννινα ήταν μονόδρομος, λαμβάνοντας υπόψιν τους αριθμούς για τη διασπορά του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα για τους τρεις αυτούς νομούς.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της νέας έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουν επιβεβαιωθεί 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές, ενώ στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Σημειώνεται ότι τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στο Επίπεδο 4 (Πατήστε ΕΔΩ) εφαρμόζονται από το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020 σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, με εξαίρεση την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες), που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 1.211 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με 12 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν στους 112.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ