Ελλαδα

Τι είπε ο Τσιόδρας για το σενάριο mini lockdown στην Αττική

«Είναι ένας ιός στον οποίο δεν έχουμε ανοσία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsiodras-3-min.jpg
© EUROKINISSI

Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα για το ενδεχόμενο ενός mini lockdown στην Αττική - Τι είπε για την επιτυχία των μέτρων

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ερωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό για το ενδεχόμενο ενός mini lockdown στην Αττικη. Ο καθηγητής απάντησε πως η επιτροπή μελετάει τα στοιχεία και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αποφασίζουν αν και κατά πόσο θα υπάρξει αλλαγή στους χρωματισμούς κάθε περιοχής. «Τα μέτρα», είπε, «δεν είναι πανάκεια και έχουν εφαρμοστεί εκτεταμένα σε όλο τον κόσμο. Σε κάποιες περιοχές δουλεύουν καλύτερα και σε άλλες όχι. Είμαστε έτοιμοι για παραπάνω μέτρα έτσι ώστε να αποφύγουμε το lockdown και να ανακόψουμε τη διασπορά. Το lockdown είναι η τελευταία των τελευταίων επιλογή. Την πρώτη φάση το κάναμε γιατί δεν γνωρίζαμε τίποτα. Είναι ένας ιός στον οποίο δεν έχουμε ανοσία και ποτέ δεν είχαμε Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο τόσους ανθρώπους στις εντατικές. Στενάζει η υφήλιος». 

«Προσπαθούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο περιορισμό να προχωρήσουμε. Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή σε αυτό» δήλωσε. Μάλιστα, ο Σ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ο ίδιος έχει να πάει σε εστιατόριο από τον Φεβρουάριο.

«Δυστυχώς παραβιάζονται οι ατομικές μας ελευθερίες με αυτά τα μέτρα, όμως αυτή τη στιγμή η μάσκα είναι μοναδική επιλογή που έχουμε. Προσωπικά, έχω να πάω σε εστιατόριο από το Φεβρουάριο. Είναι η μοναδική επιλογή που έχω, ώστε να μη μεταφέρω τον κορωνοϊό σε κανέναν» δήλωσε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι ασφυκτικές οι συνθήκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Το ξέρω και το κατανοώ, αλλά πρέπει όσο μπορούμε να τα αποφεύγουμε στην παρούσα φάση κι όταν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, να φοράμε με σωστό τρόπο τη μάσκα».

«Είμαστε σε ένα δύσκολο Οκτώβριο, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Νοέμβριο και ένα ακόμα πιο δύσκολο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, καθώς αρχίζει η κυκλοφορία των άλλων αναπνευστικών ιών, αλλά τον Ιανουάριο υπάρχει η ελπίδα του εμβολίου, το οποίο μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ