- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Frontex: Δεν τεκμηριώνονται παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο
Ο Οργανισμός ερευνά σχετικές καταγγελίες
Μέχρι στιγμής δεν τεκμηριώνονται οι καταγγελίες περί παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, λέει η Frontex
Εσωτερική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, που καταγγέλλουν μέσα ενημέρωσης ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex, ωστόσο σπεύδει να προσθέσει ότι μέχρι στιγμής «δεν έχει βρεθεί κανένα έγγραφο ή άλλο υλικό που να τεκμηριώνει τυχόν κατηγορίες».
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεζερί δηλώνει ότι «παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε υποστήριξη στην Ελλάδα, στα εξωτερικά της σύνορα, σύμφωνα με την εντολή μας και στο πνεύμα της αλληλεγγύης της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι νωρίτερα φέτος ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex είχε ζητήσει από τις ελληνικές αρχές «στο πλαίσιο του επιχειρησιακού διαλόγου» να διερευνήσουν δύο γεγονότα κοντά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για τα οποία «στο μεν ένα περιστατικό δεν βρήκαν καμία απόδειξη παράνομων πράξεων και εξακολουθούν να εξετάζουν το άλλο». Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι «η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει εντοπίσει άλλες ύποπτες περιπτώσεις από αυτές που έχουν ήδη αναφερθεί από τον εκτελεστικό διευθυντή στις ελληνικές αρχές».
Τέλος, ο ευρωπαϊκός οργανισμός χαρακτηρίζει «περίπλοκη» την κατάσταση στο ανατολικό Αιγαίο για τα πλοία της Frontex «λόγω διαφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τα θαλάσσια σύνορά τους» και προσθέτει ότι «αυτό επηρέασε και τις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.