Ελλαδα

Εμπορικό Πλοίο συγκρούστηκε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Το πλοίο έχει πάρει κλίση και βυθίζεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ»
Ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ» © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συγκρούστηκε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Πειραιά.

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερλίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ» του Πολεμικού ναυτικού. Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση, και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τα σκάφη του λιμενικού έχουν προχωρήσει στην περισυλλογή 4 ατόμων από τη θάλασσα, ενώ όπως υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Καλλιστώ» με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ