Ελλαδα

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρακολουθούν το Oruc Reis

Εικόνες από την κινητοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν το Oruc Reis
Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν το Oruc Reis © ΓΕΕΘΑ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας στο Αιγαίο, παρακολουθώντας τις κινήσεις του Oruc Reis, μετά και τη νέα τουρκική navtex

«Οργώνουν» το Αιγαίο οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του Oruc Reis, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Τουρκία με νέα Navtex που εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας, παρέτεινε τις έρευνες του σκάφους και των συνοδευτικών του πλοίων, έως τις 4 Νοεμβρίου σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου.

Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν το Oruc Reis © ΓΕΕΘΑ

Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν το Oruc Reis © ΓΕΕΘΑ

Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν το Oruc Reis © ΓΕΕΘΑ

Νωρίτερα, ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, εξέδωσε Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική Navtex.

Συγκεκριμένα, στην ελληνική Navtex τονίζεται ότι η τουρκική Navtex αναφέρεται σε «μη εγκεκριμένη και παράνομη δραστηριότητα» σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Υπογραμμίζεται, δε, ότι ο σταθμός του Ηρακλείου «έχει την αρμοδιότητα για να εκδίδει μηνύματα Navtex στην περιοχή».

Κινήσεις στη διπλωματία

Εκτός της επιχειρησιακής ετοιμότας, υφίσταται και η διπλωματική. Το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex τονίζοντας ότι συνεχίζει να κλιμακώνει την προκλητική συμπεριφορά της γείτονος. Ταυτόχρονα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Αγκυρα λειτουργεί ως κράτος-παρίας στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Ολα αυτά είναι απόδειξη ότι η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της στην Τουρκία. Το δήλωσε, άλλωστε, και ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο του ΓΕΕΘΑ. Αλλωστε, όπως αναφέρουν από το Πεντάγωνο, «οι Ενοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ