Ελλαδα

Έρευνα ΑΠΘ: 200.000 κρούσματα συνολικά χωρίς χρήση μάσκας παντού

Τι συνιστούν οι ειδικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες που φορούν μάσκες στη στάση του λεωφορείου
Πολίτες που φορούν μάσκες στη στάση του λεωφορείου © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ

Έρευνα ΑΠΘ: Ποια είναι τα δύο σενάρια για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας μέχρι τα τέλη του 2020- Ποια η αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών

Έρευνα για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας πραγματοποίησε το ΑΠΘ, εκτιμώντας με δύο σενάρια την αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών μέχρι τα τέλη του 2020.

Από την έρευνα που παρουσιάστηκε στο Mega, προκύπτει ότι στο πρώτο σενάριο, με τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα είναι επιδημιολογικά με: 34.181 κρούσματα, 568 θανάτους (μέχρι σήμερα οι θάνατοι είναι 507), ενώ οι ανάγκες των ΜΕΘ θα είναι 103 (ενώ σήμερα είναι 83).

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, εάν δεν ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Δεκεμβρίου η χώρα θα είναι στο «κόκκινο». Βάσει της έρευνας, η Ελλάδα θα έχει: 200.055 κρούσματα, 1834 θανάτους και 837 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

Σε αριθμούς, η έρευνα προβλέπει μια αύξηση 165.874 κρουσμάτων και 1.266 θανάτων.

Ποιο είναι το δεύτερο σενάριο

Στο δεύτερο σενάριο της έρευνας του ΑΠΘ υπολογίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, εάν υπήρχε χρήση μάσκας παντού. Εάν γινόταν παντού χρήση μάσκας, στις 31 Οκτωβρίου τα κρούσματα θα ήταν 31.800, οι θάνατοι 566, ενώ 91 συμπολίτες θα χρειαζόντουσαν  νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Εάν η χρήση μάσκας συνεχιζόταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τα συνολικά κρούσματα έως τότε θα ήταν 45.826, οι θάνατοι 836, ενώ στις ΜΕΘ θα βρίσκονταν 42 άνθρωπο.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε με σύνεση τα μέτρα προστασίας»

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρρηγιάννης και η γιατρός και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Ο κ. Σαρρηγιάνης τόνισε ότι «σωστά η πολιτεία παίρνει εμπειρία από τις άλλες χώρες. Έτσι είναι λογικό να μελετάμε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά της Γαλλίας, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη και σοβαρή, λέγοντας ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε με σύνεση τα μέτρα προστασίας». «Είναι ανατρέψιμη η κατάσταση. Να εφαρμόσουμε πιστά τα μέτρα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας της σημασία χρήσης μάσκας παντού, προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown.

Την ίδια ώρα, η κ. Ανεμοδουρά, σημείωσε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη, ζητώντας από τους νέους να προσέχουν. Μάλιστα, εξήγησε ότι η διασπορά του κορωνοϊού εντείνεται στους κλειστούς χώρους, σημειώνοντας την ανάγκη καλού αερισμού των χώρων αλλά και αποφυγής της ξηρότητας της θερμοκρασίας σε αυτούς.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ