Ελλαδα

Επέστρεψε βιβλίο στη δανειστική βιβλιοθήκη μετά από 57 χρόνια

Έπρεπε να το είχε φέρει το 1962

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιβλίο
Βιβλίο © Pixabay

Μετά από 57 χρόνια έφερε το βιβλίο σε δανειστική βιβλιοθήκη του Μίντλεσμπρο στην Αγγλία, το οποίο κανονικά έπρεπε να είχε επιστραφεί το 1962.

Άφωνοι έμειναν οι εργαζόμενοι σε βιβλιοθήκη στην Αγγλία, όταν διαπίστωσαν με έκπληξη ότι επιστράφηκε βιβλίο μετά από 57 χρόνια.

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Μίντλεσμπρο στη Μεγάλη Βρετανία. Το βιβλίο βρέθηκε στο κουτί που είναι τοποθετημένο στην είσοδο για τις επιστροφές.

Κανονικά, έπρεπε να είχε επιστραφεί το... 1962. Πρόκειται για αντίτυπο της ποιητικής ανθολογίας του Τζέφρι Φέιμπερ, με τίτλο «The Buried Stream». Με την πρώτη εξέταση διαπιστώθηκε πως παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Το πρόστιμο για την καθυστερημένη επιστροφή του βιβλίου έπρεπε να είναι 500 αγγλικές λίρες, ωστόσο οι χρεώσεις έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, οπότε «δεν θα υποβληθούν ερωτήσεις» ανέφερε εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου. Η ταυτότητα του ανθρώπου που είχε δανειστεί το βιβλίο δεν έχει γίνει γνωστή.

Μιλώντας στο BBC, ο βιβλιοθηκονόμος Ντέιβιντ Χάρινγκτον ξεκαθάρισε οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης «είναι πραγματικά ευγνώμονες στον ανώνυμο που επέστρεψε το βιβλίο, καθώς θα προστεθεί στο απόθεμα και θα τοποθετηθεί στη Βιβλιοθήκη Αναφοράς για να το απολαύσουν οι μελλοντικές γενιές».

Κάλεσε ταυτόχρονα όποιον άλλον κρατά δανεισμένα βιβλία να τα επιστρέψει, καθώς η βιβλιοθήκη δεν θα επιβάλει πρόστιμο.

Η απίστευτη ιστορία με το βιβλίο που επιστράφηκε μετά από 57 χρόνια σε βιβλιοθήκη στην Αγγλία, μεταδόθηκε από τα περισσότερα βρετανικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ