Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ξανά σε καραντίνα το ΚΥΤ στη Χίο

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΥΤ-Χίος
ΚΥΤ - Χίος © EUROKINNISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε καραντίνα μπαίνει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη δομή, σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακόμη ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο της δομής, κλιμάκιο με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ