- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι- Εντοπίστηκε απαγορευμένη ουσία
Ο ΕΦΕΤ και καλεί τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο μέλι στο οποίο εντοπίστηκε απαγορευμένη χημική ουσία κατά τη διενέργεια ελέγχων.
Στην ανάκληση νοθευμένου μελιού προχωράει ο ΕΦΕΤ και καλεί τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν. Συγκεκριμένα, το μέλι εμπορικής ονομασίας «ΜΕΛΑΝΘΗ» ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ μετά από την παρουσία χημικής ουσίας που εντοπίστηκε σε δείγμα.
Κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020 ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής έκανε έλεγχο στο «Μέλι ανθέων, εμπορικής ονομασίας «ΜΕΛΑΝΘΗ», καθαρού βάρους 900g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 200425 και ημερομηνία λήξης 25/04/2022.
Το συγκεκριμένο προϊόν συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΜΕΛΙΝΤΑ Ε.Π.Ε.», ενώ ελήφθη από το υποκατάστημα της επιχείρησης «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», Χρήστου Μπέκα και Ηλία Μπερτόλη, Τ. Κ 19004 ΣΠΑΤΑ –ΑΤΤΙΚΗ.
Μετά από την εξέταση του δείγματος από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, Τμήμα Α’, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διαπιστώθηκε η παρουσία της χημικής ουσίας 4-μεθυλ-ιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία αποτελεί δείκτη της παρουσίας των πρόσθετων χρωστικών «καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d», οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι και χαρακτηρίστηκε «Μη Κανονικό-Μη Ασφαλές».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το συγκεκριμένο μέλι και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Οι πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.