Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγεσία

Όπως και στον Γιώργο Ρουπακιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
diki-xrisis-avgis-elafrintika-min.jpg
Δίκη Χρυσής Αυγής © EUROKINISSI

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στους καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος) δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Κανένα ελαφρυντικό για τους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωσης

Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν επίσης στους πρώην βουλευτές της ΧΑ Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο.

Μετά την παραπάνω απόφαση θα ξεκινήσει η διαδικασία επί των ποινών, αρχικά με εισαγγελική πρόταση, μετέπειτα τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και τέλος την απόφαση του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: 5-15 έτη (με ελαφρυντικό: 2-8)
  • Για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: 5-10 χρόνια (με ελαφρυντικό 1-6)

Υπενθυμίζεται πως η ποινή από 3 έτη και κάτω έχει αυτόματα ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τα ελαφρυντικά ακολουθεί η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές στους καταδικασθέντες. 

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της. Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ