Ελλαδα

Fake είδηση στο TikTok ξεσήκωσε τους Ρομά στην Ελλάδα

Ξέσπασαν επεισόδια - Αποκλεισμοί δρόμων σε Αττική, Πελοπόννησο, Βόλο, Αγρίνιο και Λαμία, μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρομά έχουν κλείσει δρόμο στην περιοχή της Κορινθίας, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, από έναν 63χρονο
Ρομά έχουν κλείσει δρόμο στην περιοχή της Κορινθίας, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, από έναν 63χρονο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Η ανάρτηση στο TikTok, που προκάλεσε επεισόδια, έλεγε ότι ο 64χρονος που σκότωσε τον 18χρονο Ρομά αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του –

Μια ψεύτικη είδηση στο TikTok, προκάλεσε επεισόδια σε όλη την Ελλάδα. Η ανάρτηση στην διαδικτυακή πλατφόρμα, αφορούσε στη δίκη 64χρονου, ο οποίος σκότωσε 18χρονο Ρομά την περασμένη Δευτέρα. Ο νεαρός είχε εισβάλει σε σπίτι μαζί με άλλους δύο συνομήλικούς του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά του 64χρονου ιδιοκτήτη. Η ψεύτικη είδηση που μεταδόθηκε, ωστόσο και προκάλεσε την οργή των Ρομά, ήταν ότι ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Τα fake news προκάλεσαν αναστάτωση σε όλους τους καταυλισμούς της Ελλάδας με αποτέλεσμα να στηθούν μπλόκα σε δρόμους, να ακουστούν πυροβολισμοί στον αέρα, να υπάρξουν συγκρούσεις με την αστυνομία και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Τα επεισόδια και αποκλεισμοί δρόμων εξαπλώθηκαν σε Αττική, Πελοπόννησο, Βόλο, Αγρίνιο και Λαμία, μεταξύ άλλων. Οι αποκλεισμοί δρόμων σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από Ρομά σε πολλά σημεία στην Αττική, την Πελοπόννησο, το Βόλο, το Αγρίνιο και τη Λαμία.

 

 

Οι Ρομά που βγήκαν στους δρόμους ζητούσαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην πέσει στα «μαλακά» ο 64χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν διαπίστωσε ότι ο 18χρονος είχε παραβιάσει την ιδιοκτησία του.

 

 

Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά, Ευθύμη Δημητρίου, όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του 64χρονου από το δικαστήριο Καλαμάτας, μια ψευδής είδηση στο Tik Tok ότι ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ήταν η αιτία να συγκεντρωθούν εκατοντάδες εξαγριωμένοι Ρομά σε πολλές περιοχές της χώρας και να προκαλέσουν ένα πραγματικό χάος. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ