Ελλαδα

Kορωνοϊός: Πρεμιέρα σήμερα για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού σε κάθε περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maska-2.jpg
Άνθρωποι με μάσκα στην Αττική © EUROKINISSI

Η παρουσίαση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό θα γίνει σ από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

Παρουσιάζεται σήμερα ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό  μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή βάσει του επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται από τις υγειονομικές αρχές.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Αυτό αναμένεται να βοηθήσει τους πολίτες στο να λαμβάνουν τα σωστά μέτρα πρόληψης, καθώς οι περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας πλέον έχουν διαφορετικά μέτρα προστασίας και διαφορετικό επίπεδο επικινδυνότητας. Μάλιστα, αυτά αλλάζουν σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και σε πέντε ημέρες ή μπορεί να ισχύουν μερικές ώρες μετά την ανακοίνωσή τους, όπως συνέβη την Τετάρτη με τις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Ιωαννίνων.

Ο χάρτης θα συνοδεύεται και από τέσσερα επίπεδα κατηγοριοποιημένων τοπικών μέτρων που θα εφαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

 

Ο κ. Πιερρακάκης θα παρουσιάσει τις δυνατότητες του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, μέσω του οποίοι οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού σε κάθε περιοχής στη χώρα μας. Ο χάρτης θα παρέχει - μέσω υπολογιστή ή κινητού - και πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν στην κάθε περιοχή. Τα επίπεδα είναι:

 

  • Επίπεδο ένα: ετοιμότητα
  • Επίπεδο δύο: επιτήρηση
  • Επίπεδο τρία: αυξημένης επιτήρηση
  • Επίπεδο τέσσερα: αυξημένος κίνδυνος

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 10.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του Συστήματος Υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή ΜΕΘ, και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ινχηλάτησης και της συσχέτισης κρουσμάτων και των επαφών τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ