Ελλαδα

Αφρικανική σκόνη: Σε ποιες περιοχές αναμένονται λασποβροχές

Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφρικανική σκόνη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Αφρικανική σκόνη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Αφρικανική σκόνη και τοπικές λασποβροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, με το φαινόμενο να κορυφώνεται την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.

Άστατος ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, με την αφρικανική σκόνη να συνοδεύεται από τοπικές λασποβροχές την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.

Η σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες και την έντονη υγρασία, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η αφρικανική σκόνη παραμένει στον ελλαδικό χώρο, με υψηλές συγκεντρώσεις, και το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020. Από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 η αφρικανική σκόνη σταδιακά υποχωρεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται η πρόγνωση του καιρού όσον αφορά στην αφρικανική σκόνη και τη συγκέντρωσή της σε περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα.

Meteo.gr: Σημαντική μεταφορά Αφρικανικής σκόνης 06-08/10/2020

Σύμφωνα με το meteo.gr, η αφρικανική σκόνη συνοδεύεται από τοπικές λασποβροχές. Όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί, κατά τη διάρκεια της Τρίτης 6 Οκτωβρίου 2020 αναμένονται λασποβροχές σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Πιο γενικευμένα φαινόμενα προβλέπονται για τα βορειοδυτικά της χώρας, με λασποβροχές και αφρικανική σκόνη να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Αφρικανική σκόνη - Καιρός: Χάρτης με τις περιοχές όπου αναμένονται λασποβροχές

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ