- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλείνει για 15 ημέρες η παραλιακή Αθηνών-Σουνίου: Για ποιον λόγο
Τι έδειξαν οι έλεγχοι στις «Τρύπες» Καραμανλή» - Ποια είναι η εναλλακτική διαδρομή για τους οδηγούς
Η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου κλείνει για 15 ημέρες λόγω ρωγμής στις «Τρύπες» Καραμανλή - Ποια εναλλακτική διαδρομή μπορούν να ακολουθούν οι οδηγοί.
Την απόφαση να κλείσει στις 20.00 το βράδυ η παραλιακή λεωφορός Αθηνών - Σουνίου, στο ρεύμα προς Σούνιο, γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής.
Μιλώντας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου κλείνει.
Όπως είπε, διαπιστώθηκε ρωγμή σε βράχο στο ύψος που βρίσκεται η σήραγγα «Λουμπάρδα», ευρύτερα γνωστή ως «Τρύπες» του Καραμανλή. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ρεύμα προς Σούνιο. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου θα παραμείνει κλειστή για 15 ημέρες μέχρι να εκτιμηθεί η υφιστάμενη κατάσταση και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από ειδικά συνεργεία.
«Υπάρχει σημαντική ρωγμή στον βράχο, στο ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης για το πρόβλημα που διαπιστώθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «η ρηγμάτωση είναι 10 εκατοστά, κάτι που καθιστά επιτακτική την παρέμβαση των Αρχών».
Όπως είπε ο περιφερειάρχης Αττικής, έχει δοθεί ήδη εντολή για να εκπονηθούν μελέτες ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει 15 ημέρες. Για τον λόγο αυτό τίθενται σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα προς Σούνιο.
«Προτεραιότητα μας η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό» ανακοίνωσε επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής. Και πρόσθεσε: «Απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων, καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριές οδούς για τη διευκόλυνση τους».
Κλείνει η παραλιακή Αθηνών - Σουνίου - Αυτή είναι η εναλλακτική διαδρομή για τους οδηγούς
Όσο για την εναλλακτική διαδρομή που θα δοθεί στους πολίτες, μετά την απόφαση να κλείσει η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης γνωστοποίησε ότι η εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνεται από τα φανάρια στο ύψος της παραλίας της Βάρκιζας.
Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωνει ότι «μετά από σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η Γενική Διεύθυνση Έργων και Υποδομών της Περιφέρεια Αττικής προχωρά στις παρακάτω έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
1. Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας της
Ε.Ο.91 από Αθήνα προς το Σούνιο, στο οδικό τμήμα αυτής που περιλαμβάνει
την περιοχή της σήραγγας «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή) και
καταλήγει στο Σούνιο.
2. Η προσπέλαση διερχόμενων επί της Ε.Ο.91 οχημάτων προς το αποκλεισμένο
οδικό τμήμα της Λ. Αθηνών-Σουνίου, θα διεξάγεται μέσω του οδικού άξονα Λ.
Ευελπίδων - Ν. Παπαγιανόπουλου (οικισμός Κίτσι) - Λ. Αγ. Μαρίνας.
3. Για την έγκαιρη ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών στον προτεινόμενο
εναλλακτικό οδικό άξονα, έχει εγκατασταθεί σχετική σήμανση σε κρίσιμους
οδικούς κόμβους «ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ» και «YABANAKI».
» Για τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προγραμματίζεται η συνεχής
αναγραφή σχετικών μηνυμάτων στις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων των
οδικών αρτηριών της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα αναρτηθεί και σχετικός χάρτης
στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.