Ελλαδα

Αναχώρησαν σήμερα για τη Γερμανία 139 αιτούντες άσυλο

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόσφυγες - Αεροδρόμιο
Πρόσφυγες - Αεροδρόμιο © EUROKINNISSI/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Αναχώρησαν για τη Γερμανία 139 αιτούντες άσυλο – παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, μαζί με την οικογένεια τους και ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Αναχώρησε σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, ομάδα 139 αιτούντων άσυλο από τα νησιά με προορισμό τη Γερμανία. Πρόκειται αφενός για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη της πυρηνικής τους οικογένειας, συνολικά 86 άτομα, αφετέρου για 53 ασυνόδευτους ανήλικους.

Σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε: «Σήμερα, φεύγει για τη Γερμανία η πρώτη μεικτή πτήση μετεγκατάστασης μετά τον εμπρησμό του Κέντρου της Μόριας. Αποτελείται συνολικά από 139 άτομα. Η πρώτη ομάδα είναι ασυνόδευτα παιδιά και η δεύτερη ομάδα είναι παιδιά με προβλήματα υγείας, που συνοδεύονται από τις οικογένειές τους. Δηλαδή έχουμε αφενός ασυνόδευτα παιδιά του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης 1600 ασυνόδευτων, αφετέρου άρρωστα παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας, και μέλη των οικογενειών τους στο πλαίσιο διμερούς ελληνογερμανικής συνεργασίας.

»Θέλω να τονίσω ότι, τόσο η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η συνεργασία με τη Γερμανία, είναι παραδειγματικές. Κάθε τέτοια πτήση έχει πίσω της πάρα πολλή δουλειά. Είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία. Περιττό να πω ότι όλοι όσοι έφυγαν σήμερα έχουν περάσει τεστ για τον κορονοϊό και, βεβαίως, είναι αρνητικοί.

»Η Ελλάδα διαμορφώνει πλέον ένα πρότυπο στον τρόπο που γίνονται οι μετεγκαταστάσεις. Η επίμονη δουλειά που γίνεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, παράγει αποτελέσματα. Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ