Ελλαδα

Υπέρ της αναίρεσης της απόφασης για Κορκονέα η αντιεισαγγελέας

Στον Άρειο Πάγο σήμερα η υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλο στον Άρειο Πάγο
Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλο στον Άρειο Πάγο © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υπέρ της αναίρεσης της απόφασης για Κορκονέα τάχθηκε σήμερα η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Δημητριάδου.

H αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Δημητριάδου, τάχθηκε υπέρ του να αναιρεθεί, δηλαδή να δικαστεί εκ νέου, η υπόθεση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ως προς την ποινική μεταχείριση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» και την Ιωάννα Μάνδρου, η υπόθεση έφθασε στο ανώτατο δικαστήριο μετά την αναίρεση που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, όταν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επ. Κορκονέα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη, σπάζοντας έτσι τα ισόβια και ανοίγοντας την πόρτα της φυλακής για τον καταδικασθέντα.

Ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν τον λόγο.

Μετά από αυτό, ακολούθησε σε έντονους τόνους, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η τοποθέτηση των δικηγόρων της πλευράς Γρηγορόπουλου, οι οποίοι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση. Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή για να αποφανθεί επί της ενστάσεως.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ