Ελλαδα

Οκτάι: Αστεία προπαγάνδα οι κατηγορίες της Σακελλαροπούλου

Στόχος των λεκτικών πυρών του Τούρκου αντπροέδρου έγινε η ΠτΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oktay.jpg
Φουατ Οκτάι © EPA

Επίθεση κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εξαπέλυσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

«Αστεία προπαγάνδα και πρόκληση» χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου από την Κύπρο, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.


Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «θα είναι προς το συμφέρον όλης της χώρας αν η Πρόεδρος της Ελλάδας υιοθετήσει τον λόγο της ειρήνης και του διαλόγου αντί του πολέμου». 

«Οι κατηγορίες της Ελληνίδας Προέδρου κατά της Τουρκίας είναι αστεία, μάταιη προπαγάνδα και πρόκληση» υποστήριξε ο Οκτάι.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί από χθες Δευτέρα, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

«Η εμπρηστική ρητορική της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας έχουν προκαλέσει πρωτοφανή ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ένταση που δεν στρέφεται βέβαια μόνο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υπονομεύει ανοικτά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», τόνισε η κα Σακελλαροπούλου στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή της ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ενώ υπογράμμισε ότι «ούτε η Ελλάδα ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε τουρκικά τετελεσμένα και να συναινέσουμε σε διχοτομικές λύσεις αποδοχής και νομιμοποίησης των συνεπειών της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο».

https://twitter.com/anadoluagency/status/1308315523411857408?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1308315523411857408%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2Ftourkia%2F202009228303163-oktai-asteia-propaganda-oi-katigories-tis-sakellaropoulou-kata-tis-tourkias%2F

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ