Ελλαδα

Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων θετικός σε κορωνοϊό

Έκλεισε το τμήμα που εργάζεται - Έγινε απολύμανση στο κτίριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά κρουσμάτων κορωνοϊού
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά κρουσμάτων κορωνοϊού © EUROKINISSI

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού στον Δήμο Αθηναίων, καθώς υπάλληλος έκανε το διαγνωστικό τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Ένας υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Το τεστ στο οποίο υπεβλήθη προληπτικά, βγήκε θετικό.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον τρόπο διαχείρισης θετικού κρούσματος κορωνοϊού.

Ο υπάλληλος στον Δήμο Αθηναίων που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, τέθηκε σε απομόνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Το τμήμα στο οποίο εργάζεται, έκλεισε, ενώ έγινε απολύμανση στο κτίριο. Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο τμήμα αυτό, έχοντας λάβει την οδηγία αν σε περίπτωση εμφανίσουν συμπτώματα να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους.

Το κέντρο της Αθήνας είναι μια από τις περιοχές της Αττικής με τα υψηλότερα επιδημιολογικά φορτία κορωνοϊού. Στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων για τον κορωνοϊό, όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ για Covid-19.

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκαν 188 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική: 99 νέες μολύνσεις Covid-19 το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 και 89 την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020. Αντίστοιχα, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 240 και 170.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική

Η είδηση ότι υπάλληλος στον Δήμο Αθηναίων διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό έρχεται ενώ τέθηκαν σε ισχύ το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2020 τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική.

Μεταξύ άλλων φέρνουν περιορισμούς στον ανώτατο αριθμό ατόμων σε συναθροίσεις τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους (έως 9). Παράλληλα, δεν πραγματοποιείται καμία συναυλία είτε αυτή ήταν προγραμματισμένη σε κλειστή αίθουσα ή σε υπαίθριο χώρο, ενώ κατεβαίνει και άλλο το ανώτατο όριο ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες (έως 20).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ