Ελλαδα

Λαγουβάρδος για Ιανό: Περιμένουμε ανέμους άνω των 10 μποφόρ

«Οι παράκτιες περιοχές θα έχουν αρκετά προβλήματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυνατοί άνεμοι- μποφόρ
Δυνατοί άνεμοι- μποφόρ © ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Περιμένουμε ανέμους άνω των 10 μποφόρ», επεσήμανε για την κακοκαιρία Ιανός ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος.

Στην κακοκαιρία Ιανός αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος και έκανε λόγο για ανέμους άνω των 10 μποφόρ που αναμένονται στο Ιόνιο, αλλά και για τις πιθανές καταστροφές που μπορεί να καταγραφούν τις επόμενες ώρες. 

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, αναμένονται άνεμοι στο Ιόνιο με πολύ ισχυρές ριπές, ισχύος άνω των 10 Μποφόρ και κύματα επτά μέτρων, ενώ τόνισε ότι θα συσσωρευθεί νερό στα ίδια σημεία και δεν αποκλείεται να χρειαστούν εκκενώσεις.

«Οι παράκτιες περιοχές θα έχουν αρκετά προβλήματα» ανέφερε ενώ τόνισε ότι το μεγάλο ύψος των βροχών θα επηρεάσει τη χώρα στο δυτικό και νότιο τμήμα, υπενθυμίζοντας τις πλημμύρες που είχε προκαλέσει ο «Ξενοφώντας».

Μάλιστα, ο κ. Λαγουβάρδος ανέφερε ότι ο κυκλώνας θα υποχωρήσει από το Σάββατο βράδυ προς την Κυριακή το πρωί.

Παράλληλα, ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η πορεία του κυκλώνα για αυτό και είναι σημαντικό να βλέπουμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Κ.Λαγουβάρδος: Περιμένουμε άνεμο πάνω από 10 μποφόρ και κύματα 7 μέτρων | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ